Görüş ve Yazılar
“Uluslararası hukukçu ve siyaseten tarafsız bir Anadolu çocuğu gözüyle çözüm önerileri ve fikirler üretiyorum.”
- 27 Mayıs 2019
Türkiye Cumhuriyeti, tarihte birçok devlet kurmuş; devlet geleneğini karşılaştığı farklı yönetim sistemleri ile sentezleyip insancıllıkla zenginleştirerek insanlığın ilerlemesine önemli katkılarda bulunmuş olan bir ulusun torunları tarafından kurulmuştur.
Osmanlı İmparatorluğu’nun 1.…
- 27 Mayıs 2019
Toplum, devlet güçlerinin birbirlerinden daha net olarak ayrılmasını ancak aralarındaki uyum ve işbirliğinin güçlendirilmesini; yönetimde daha iyi temsil imkânı verilmesini, adaletin ve hukukun üstünlüğünün koşulsuz sağlanmasını, bunun için Yargı’nın bağımsız,…
- 11 Nisan 2019
Nafaka kararları genellikle isabetsiz oluyor
Devletin müdahalesiyle, eşlerin evli iken eriştikleri sosyal ve ekonomik refah durumunu, ayrılık sonrasında sürdürülmesi amaçlanır. Neredeyse erkeğin, kadına nafaka ödeyerek destek olması genel kural gibidir.…
- 4 Mart 2019
Şöyle ki; hepsi işinin başında olan insanları yönetmek ile, bir kısmı iş yaparken diğerleri çene çalan ve işi yapanları meşgul eden insanların bulunduğu üretim tesislerini yönetmek arasında dağlar kadar fark…
- 27 Şubat 2019
Mal veya hizmetlerin ideal üretim kapasitesi, toplumun ihtiyacına göre ayarlanır; çıkabilecek farklılıklar için de bir marj bırakılır. İhtiyaç çok, üretim az olursa, üreticiler, kaliteyi düşürür, kar marjını olabildiğince yükseltirler. Az…
- 8 Şubat 2019
Fotoğraf: Deli Dumrul Oyunu
Kaynak: kulturportali.gov.tr
- 29 Ocak 2019
Gelişmiş ülkelerde şirketler bile en önemsiz derecedeki çalışanları ile iş ortaklarını yönetime dâhil edip demokratikleşerek dünya çapında başarılar göstermekte; sınırlı kaynaklarla ülkelerine büyük zenginlikler kazandırmakta. İlk çağlardaki gibi bir kere…
- 27 Ocak 2019
Yargı sorunu Türkiye’nin kendisinin yarattığı, kendi ayağına dolanan ve hareketini kısıtlayan bir bataklıktır. Yargı üst yapılanması, siyasi etkiyi politika yapımı dışında her türlü siyasi etkiden arındıracak kapsamlı bir şekilde değiştirilmelidir,…
- 14 Ocak 2019
Cumhurbaşkanı Erdoğan inancında samimi bir insandır. Müzik, ekonomi ve devlet yönetimi konusunda kişisel tercihleri olması doğaldır ve buna saygı göstermek gerekir. Yöneticimiz olarak aldığı kararlar, attığı her adım ve hatta…
- 14 Ocak 2019
Rutkay Aziz’in “Mozart dinlesin, iyi gelir.” Sözüne, “Meşrebi belli olan şahsımı Mozart dinlemeye zorlamak faşistliktir!” cevabı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mozart virtüözü olan Fazıl Say’ın konserine gideceği haberini biraz çelişkili bulsam…
- 11 Ocak 2019
“Yapıştın koltuğa ayrılmıyorsun” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yine yüklenmiş. Bkz. Bu söylemi gelmiş geçmiş bütün siyasi parti başkanları için genellemek mümkün. Çünkü, bir kere seçilmiş olmayı, kendilerini tanrının gönderdiğine yoran…
- 10 Ocak 2019
Demokrasi endeksinde Türkiye, 100’üncü sıradan 110’uncu sıraya düşmüş, Bakınız İngiliz Ekonomist dergisinin 2018 derecelendirmesine; Türkiye’nin 2013 yılı öncesindeki demokrasi puanı puan 5.70 dolaylarında iken, 2018’de 4.37’e düşmüş. Hükümetin açıkladığı yeni…