Görüş ve Yazılar
“Uluslararası hukukçu ve siyaseten tarafsız bir Anadolu çocuğu gözüyle çözüm önerileri ve fikirler üretiyorum.”
- 27 Kasım 2018
Avrupa Konseyi üyesi 47 devletin üyesi olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, 6366 sayılı kanunumuz vasıtasıyla 18 Mayıs 1954 tarihinden beri Türkiye’de de bir kanun olarak yürürlüktedir. Yani Türkiye hem sözleşmeye…
- 23 Kasım 2018
Herkesin haberleşme hürriyetine sahip olduğu*, halkın haber almasının, düşünce ve kanaatlere ulaşmasının, kamuoyunun serbestçe oluşmasının engellenemeyeceği, haber ajanslarının özerkliği ve tarafsızlığının esas olduğu* gerçeği, uzun bir süredir, işlevini kaybetmiş Anayasa…
- 23 Kasım 2018
“Katılımcı demokrasinin gerçekleştirilmesi ve güçlendirilmesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesine bağlıdır”.
Yerel Yönetimlerin İlkeleri, Doç. Dr. Hasan Yaylı-Yrd. Doç. Dr. Yusuf Pustu Yerel seçimler yaklaşmakta, yine kıran kırana bir yarışma olacak. Bu…
- 1 Kasım 2018
Yargının önüne gelen meselelerle ilgili geç karar vermesi bir yandan kamu yararı bulunan fırsatların kaçmasına neden olurken bir yandan da geri döndürülemez zararlar ortaya çıkarmaktadır. Ancak halk, siyasetçilere karşı son…
- 14 Ekim 2018
Cumhurbaşkanlığı Kararıyla dövizli ya da dövize endeksli sözleşmelere getirilen yasak, iş dünyasını olumsuz etkileyecek, küçük işletmelere zarar verecek ve kayıt dışılığı artıracak müdahaleler içeriyor.
Düzenleme Ne Getiriyor?
‘Türk Parasının Kıymetini…
- 10 Ekim 2018
İstanbul Barosu Başkanlığı’na birçok değerli meslektaşımın aday olmasından ve her birinin farklı tespit ve fikirlerini dinlemekten SEVİNÇ; içlerinden sadece birinin baro yönetimine gelip, diğerlerinin ve fikirlerinin dışarıda kalacak olmasından BÜYÜK…
- 14 Eylül 2018
Cumhurbaşkanlığının, 12 Eylül 2018 tarihli ve 85 sayılı Kararı ile ‘Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’da değişiklik yapılarak, “Türkiye’de yerleşik [kamu ve özel hukuku] kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller…
- 12 Ağustos 2018
Kurumların iyi gelişmediği ülkelerde belirsizlikler çoğalır, uzun vadeli plan yapmak zorlaşır. İş dünyası beşeri sermayenin iyileştirilmesi, teknolojinin yenilenmesi için yatırım yapmaktan kaçınır.
Demokrasinin ekonomi ve gelir artışı üzerindeki etkisini tamamı…
- 12 Ağustos 2018
Otoriter rejimlerde ekonomik gelişme çoğunlukla, toplumsal adaletten ödün verilmesi karşılığında sağlanabilmektedir.
Otoriter rejimlerin ekonomik gelişme ve milli gelir artışı sağlamakta başarılı olabileceği tezine günümüzde Rusya ve Çin örnekleri verilebilir. Ancak…
- 12 Ağustos 2018
Devleti yönetenlerin zamanında doğru ve sağlıklı kararlar alması; refah, toplumsal huzur ve barışı doğrudan etkiler.
Devlet, vatandaşlarının refahını artırmak için ekonomik faaliyetleri koruyarak geliştirmekle görevli, bunun için de ekonominin gerektirdiği…
- 8 Haziran 2018
‘Yeni anayasa yapılmasında siyasileri başarısız bulan kamuoyu, umutsuzluğa kapılmıştır. Fakat siyasiler uzlaşamaz olsalar da toplum uzlaşmaya isteklidir.’
1982 Anayasası’nın Türkiye’yi yönetmeye yeterli olmadığı, yeni ve sivil bir anayasa yapılması gerektiği…
- 8 Haziran 2018
‘Anayasa Mahkemesi, önüne gelen belgeyi nitelendirmek ve kendisine yetki veren kuralları bu duruma uygulayarak gerekli kararı vermekle görevli ve yükümlüdür. Mahkemenin bu nitelemeyi yapması diğer hukuk yollarının kullanılmasının önünü açması…